logopedie | stemcoaching

Over titia

In 1990 startte ik  met een collega-logopedist  een allround praktijk voor logopedie in Noord Groningen. De praktijk groeide en we trokken verscheidene logopedisten aan, elk met een eigen specialisme. 

Naast mijn werk in de logopediepraktijk gaf ik les aan studenten logopedie, verzorgde ik stemtrainingen voor onder meer zwemleraren, sportinstructeurs, reisleiders en gaf ik presentatietrainingen aan groepen. Mijn eigen interesse ging steeds meer uit naar de menselijke stem in al haar facetten. Aanvankelijk ging het daarbij om klachten van de spreekstem, in de loop van de tijd – vanuit mijn eigen zangscholing – steeds meer ook om klachten van de zangstem.

Mijn belangstelling voor dit interessante en brede vakgebied voedde ik verder door diverse cursussen in binnen- en buitenland en de opleiding Post Academische Vorming aan de Universiteit van Antwerpen. 

Daarnaast ging ik mij in het bijzonder interesseren voor de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.
In 2009 sloot ik mij aan bij het ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson.
Ik volg jaarlijks diverse seminars over deze veelomvattende en complexe ziekte en werk nauw samen met andere beroepsbeoefenaren zoals Parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten.

In 2018 heb ik de praktijk in Noord Groningen overgedragen aan enkele medewerkers, waarna ik mij specifiek ben gaan bezighouden met bovenstaande aspecten van mijn vak.

Communicatie is voor ieder mens van wezenlijk belang en een verstoring hierin kan een grote impact hebben.
Met inzet van mijn kennis en kunde werk ik graag samen met de cliënten en collega-zorgverleners aan het herstel van de communicatie.
Ik hecht daarbij aan een persoonlijke benadering. 

Ieder mens is uniek en elke behandeling is daarom maatwerk.